Totalt antall sidevisninger

onsdag 22. februar 2012

Paneldebatt ble mer til en samtale

I går, tirsdag, var det paneldebatt på Nordahl Grieg VGS i sammenheng med Fremtidskonferansen 2012. Deltakerene i debatten var AUF-leder Eskil Pedersen, advokat Einar Drægebø, Gard Steiro fra BT, Kjetil H. Dale og Dyveke Buanes fra TV2, og Marius Tetlie fra VG.

Panelet
Leder for debatten var samfunnsredaktør Hilde Sandvik, og hun ledet samtalen inn mot hva som skjedde 22. juli 2011. Alle journalistene fortalte sin historie om hvor de var og hvordan de reagerte da de fikk høre nyhetene som hva som hadde skjedd. 

Fra venstre: Kjetil H. Dale, Dyveke Buanes,
Gard Steiro og Eskil Pedersen.
De hadde alle forskjellige, rørende historier å fortelle. Journalist og nyhetsreporter Dyveke Buanes fortalte om hvordan hun hadde vært nødt til å opptre profesjonelt på jobb, mange timer i strekk etter tragedien skjedde, før hun brast i gråt da hun endelig kom hjem, 48 timer etter hendelsen. 

Debatten ble mer til en samtale enn en debatt, noe deltakerene hadde fått beskjed om på forhånd. Dette fordi 22. juli fremdeles er et såpass sårbart tema for mange, og at de ikke ville diskutere, men heller snakke sammen om hendelsen og dele egne opplevelser. 

Elevene på Nordahl Grieg VGS fulgte nøye med, og det var en interessant og innholdsrik time med flinke, dyktige deltakere i panelet. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar